Сватбен фотограф София

Сватбена фотография в София

Сватбен фотограф София. Всяка двойка, особено булката, мечтаят да споделят спомените от идеалния си ден, който трябва да помнят цял ​​живот. Поради факта, че празникът е свързан със суета и многобройни приготовления, събитието често просто се изпарява от паметта, оставяйки само фрагменти от щастие и еуфория. Сватбената фотография просто е задължена да придружава такова тържество.

Основната характеристика на правенето на снимки е ясното разбиране и разкриване на героите на героите. Ако фотографът не може да улови правилния ъгъл, направи снимките наистина вълшебни, тогава определено не можете да го наречете професионалист.

Спецификата на сватбената фотография

Истински майстор, който притежава изкуството на отпечатването, определено ще проведе предварително пробна фотосесия с бъдещи съпрузи. Ако в натоварения график на младоженците няма време за провеждане на тестово „състезание“, тогава фотографът ще трябва да се задоволи поне с задълбочен разговор. Няма да е излишно да разговаряте отделно с булката и младоженеца, тъй като техните възгледи за получените кадри могат да се различават значително.

В допълнение към факта, че е необходимо да „хванете“ нещо интимно, за да направите снимката жива, ще трябва да намерите и изгодните страни на двойката. Например булката работи най-добре със замечтан поглед „нагоре към небето“, а младоженецът трябва да приеме израза на лицето на строг мъж.

Изборът на пейзаж и фон играе важна роля в сватбената фотография. Това трябва да бъде обсъдено предварително. Когато мястото на фотографията не е познато на специалист, тогава първо трябва да проучите района, да изберете „стратегически“ обекти, да разпределите приблизителното местоположение на осветителните тела, ако има такива.

Цена за сватбен фотограф в София

Когато започват търсенето на сватбен фотограф , много двойки са изправени пред факта, че ценовият диапазон в тази област е много голям. Не всеки разбира какво определя цената на сватбената фотосесия и затова избира фотограф за сватба на принципа на по-евтините, толкова по-добрите.

Нека се опитаме да разберем защо цената на сватбен фотограф зависи и дали винаги печелите, ако успеете да спестите пари.

Опит
Първият и решаващ фактор, който влияе върху цената, е опитът на сватбения фотограф . Не е тайна, че току-що започвайки своя път във фотографията, много начинаещи печелят първите си клиенти с такъв маркетингов ход като дъмпинг, тоест ниска цена за услугите си спрямо конкурентите.

И тук не е нужно да обяснявате на никого, че тъй като човек е готов да работи за една стотинка, това означава, че той няма поръчки и тъй като няма поръчки, тогава той също няма опит в стрелбата, което практически гарантира вие, че ще получите съвсем различен резултат на изхода. броите. Разбира се, сватбата е скъпа работа и изкушението да спестите пари е много голямо. Но – сватбената фотография в никакъв случай не е област, в която е допустимо да се жертва качеството в името на икономиката.

Сватбен фотограф София

Натоварване
Но дори и да решите да изберете истински професионален фотограф за вашето тържество, цената на фотосесията може да варира в зависимост от няколко фактора.

Първо, времето на правене на снимки. Едно е да се обадите на фотограф за няколко часа, за да може той да свали картината в службата по вписванията и да направи няколко общи снимки с гостите, и съвсем друго – ако фотографът е с вас през целия ден, от сбирката на булката до края на празничния банкет. Ето защо, ако искате да спестите пари за сватбена фотография, помислете дали наистина имате нужда от фото хроника на целия банкет или можете да направите само, например, първия танц, който обикновено се провежда час след началото на празненство.

На второ място, размерът на вашето парти също може да повлияе на цената на фотографията. Ако сте поканили 200 приятели и семейство, вероятно вашият фотограф ще се нуждае от асистент, който ще има време да направи портрети на всички гости и техните реакции към случващото се, докато основният фотограф ще обърне повече внимание на булката и младоженеца .

Отдалеченост
Друг момент, който може да повлияе на цената на сватбената фотосесия, е мястото на тържеството. Ако сте избрали отдалечено предградие за вашето тържество, вероятно е някой от вашите изпълнители, включително фотографът, да поиска допълнителни разходи за напускане или платено такси до мястото на сватбата и обратно.

В случай че планирате чуждестранна сватба и искате да доведете фотограф от вашия град, тогава бъдете готови да поемете разходите за преместване и живот върху себе си.

Бонуси

Преди да поръчате сватбен фотограф , внимателно прочетете какво получавате накрая. Много специалисти имат напълно различни пакети от услуги. Броят на обработените снимки, независимо дали някои от тях са в отпечатан вид, независимо дали е включена фотокнига или предварително заснемане на Love Storey – всичко това влияе върху крайната цена на вашата поръчка. Винаги посочвайте какво точно ще получите и под каква форма, единственият начин да разберете на какво точно се основава цената за сватбена фотография .

Защо имате нужда от професионален фотограф в София ?


Въпросът, както се казва, изглежда е риторичен.
Първо , винаги е било така. В почти всички страни, от изобретяването на фотографията, се появяват сватбени фотографи и сватбени фотографи…. Сватбата е много важно събитие в живота на всеки човек, за да остави всичко да върви по своя път и да остане без сватбени снимки. Винаги сме свикнали със самолечение и вярваме, че знаем по-добре от лекарите какво трябва да приемаме и какво не.

Или трябва да отидете в аптеката. По-удобно е и не губите време.Аз го правя сам. Но идва момент, когато само билките са незаменими. Както се казва, самолечението в такива случаи може да доведе до определени последици. И ако болестта, макар и пренебрегвана, понякога може да бъде излекувана, тогава връщането на часовника и правенето на снимки от вчерашната сватба е малко вероятно. И така, необходимо ли е да каним фотограф на сватба, само за да угоди на родителите на младоженците, чиято сватба е била фотограф и те искат и децата им да имат всичко „като хората“?

Защо професионалният сватбен фотограф е по-добър от аматьорския фотограф?


През последните години развитието на цифровата фотография достигна колосални размери. Много сватби имат повече цифрови фотоапарати и мобилни телефони, отколкото гостите. Не само гостите снимат, но и най-важните участници в сватбеното тържество – родители и свидетели. Сватбата вече не се играе: всички се снимат, да не говорим за световната страст към селфитата.

Някои сватбени снимки не показват нито една снимка с отворено лице на нито един от родителите. Добре е, че „сапунените чинии“ не са големи. Можете по някакъв начин да различите бащата на булката от бащата на младоженеца по отворените фрагменти на лицето. Трябва да снимаме как гостите се снимат. Защо професионалният сватбен фотограф е по-добър, ако има достатъчно „фотографи“ без него?


Първоза разлика от гост фотографите, професионалистът не снима за първи път в живота си и преди сватбена фотография не е необходимо да чете инструкции как да използва камерата – как да включи, къде да натисне, къде да търси . И това не е литературно преувеличение. Почти на всяка сватба трябва да срещаме такива случаи. На някои от гостите се дава снимка или видеокамера и им се казва как да използват камерата. Какво може да се случи с такъв сватбен фотограф, може само да се гадае. Има и по-опитни фотографи любители с цифрови огледални фотоапарати, които са правили доста добри снимки и преди. Но това е друга история, но резултатът все още е практически същият.


Второза професионален сватбен фотограф техниката е в пъти по-висока от фотоапаратите по отношение на разходите, качеството и техническите характеристики. На трето място, работи професионален сватбен фотограф и това му налага отговорност за резултата. И резултатът винаги трябва да бъде, трябва да е навреме и трябва да бъде с професионално качество и в посоченото количество.

Защо аматьорският фотограф е по-лош от професионалния сватбен фотограф?


Първо , любителският фотограф винаги е гост на сватбата.
Второгостите на сватбата имат своя роля – това е ролята на гост, която също трябва да бъде изпълнена: да бъде сред гостите на всички етапи, от момента на тържествената регистрация на брака до края на сватбения банкет. И ако в началото на сватбата гост-фотографът има голямо желание да изпълни различна роля, то много скоро му омръзва. За разлика от други участници в сватбата, които могат да се отпуснат, да общуват с роднини, които отдавна не са виждани, да се срещат с нови роднини, те трябва да се снимат.

Нямат време да изпият чаша шампанско и лека закуска. Сватбата прелита покрай тях със скоростта на космически кораб. Остава впечатлението, че те са в някакъв паралелен свят, където в най-добрия случай са зрители, а не уважавани участници в сватбата. И не само зрители, но и зрители, които също трябва да работят. Затова повечето „сватбени фотографи“ постепенно се предават, отпускайки ситуацията със спирачките.

В същото време, ако те не са имали предварително споразумение с младоженците, че ще стрелят на сватбата, тогава изглежда няма отговорност. Искам да стрелям, искам – не. Ситуацията е много по-лоша, когато гост с нов аматьорски цифров огледален фотоапарат, без да мисли за непосредствените последици, обещава на младоженците не лоши сватбени снимки…

В същото време аматьорски цифров огледално-рефлексен икономичен клас с китова леща и с пластмасови лещи с гордост се нарича професионален фотоапарат, без да мисли, че е 10 пъти по-евтин и 10 пъти по-лош от професионалния и не достига декларираното ниво. А сватбената фотосесия в службата по вписванията пред тоалетната не издържа на красивите сватбени снимки.

Часът на отчитане идва още на следващия ден. Това често води до кавги между много добри познати. Разбира се, както разбирате, младоженците виждат далеч от това, което са искали да видят. Те се хващат за главите. За съжаление ситуацията не може да бъде коригирана, ситуацията излезе извън контрол в момента на „споразумението“ между младия и любителския фотограф. Времето не може да бъде върнато. И ако в този известен анекдот имаше часовник, но утайката остана, то в нашия случай утайката остана и няма снимки


На трето място, рядко някой от гостите-фотографи „живее“ до края на сватбата.

Много хора забравят, а някои дори не знаят това, че картите с памет не са неограничени и ако ги снимате през цялото време, идва часът, когато те странно се пълнят напълно. Можете, разбира се, да изтриете старите, като по този начин освободите място за нови шедьоври. Но това отнема много време и сватбатамеждувременно минава покрай. Батериите са не по-малко проблематични. Повечето, разбира се, знаят, че трябва да бъдат заредени, но не искат да правят това толкова много и се изписват толкова бързо. Освен това всички батерии имат срок на годност и напълно заредената стара батерия много бързо отказва да доставя електричество, въпреки че е била напълно заредена предния ден до самите очни ябълки.

А има и прословутия ефект на паметта, за който не всички знаят и производителите упорито ни убеждават, че той не съществува. Четвърто, любителите фотографи забавят целия процес на сватбената церемония. Те правят това, разбира се, не нарочно, а само по силата на определението си като аматьор. Много е трудно бързо да се ориентирате в непознато пространство и да разберете къде, какво, кога и на какъв фон трябва да снимате и дори да не пречите на сватбената церемония. И „сапунените чинии“, които се включват от много дълго време и когато най-накрая се включат – всичко най-интересно вече е минало. Но те се изключват много бързо, за да спестят електричество.

Както стана модерно сега да се казва: ние не сме мързеливи – ние пестим енергия. Но такова ценно качество като енергоспестяването на сапунени чинии води до много пагубни последици – пропускат се най-добрите сватбени моменти, а дъното е затворени очи, отворени уста и гърбове на напускащите младоженци. Много фотографи любители не могат да устоят на изкушението да не изпият допълнителна чаша шампанско (и аз ги разбирам).

След това в най-добрия случай им е трудно да се фокусират, в най-лошия – изпускат любимите си камери. Списъкът с проблеми е безкраен, но моят мисъл, надявам се, е ясен. Разбира се, всичко, за което пиша, е чисто мое лично субективно мнение, има изключения,

Сватбен фотограф. Имате ли нужда от любители фотографи на сватба?


Необходимо или не. Или оставете новите си и не толкова нови камери и видеокамери у дома до по-добри времена и се насладете на сватбеното забавление сами. Разбира се, че го правим.
Първо, твърде е изкушаващо да не вземете фотоапарат със себе си. И се опитайте да не го вземете. Той вече е във всеки мобилен телефон.


На второ място, колкото повече снимки, толкова по-добре. Никога няма много снимки, особено сватбени. Унищожаването на лоши снимки е много по-лесно от правенето им. В същото време винаги има някои добри снимки, които ще допълнят вашия сватбен албум. И ако има много дефектни и лоши, тогава те ще подчертаят само професионални снимки с техния фон и няма да съжалявате за парите, похарчени за професионален сватбен фотограф.


Трето Младоженците често реагират на „своите“ местни фотографи по различен начин, отколкото на професионален фотограф, особено когато едно от децата е техен „собствен“ фотограф. В същото време младоженците избухват в трогателна усмивка. Тук можете бързо да се приспособите към професионален сватбен фотограф. Тази симбиоза често дава много добри резултати. Основното е, че броят на влюбените не надвишава всички допустими норми, а постоянното пренасочване на хора с камери не пречи на движението на сватбата. В противен случай сватбеното тържество може никога да не приключи.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *